Klachtgerichte massage

Klachtgerichte behandeling biedt uitkomst bij verschillende klachten. Voorafgaand aan een behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Indien nodig wordt er naar de houding gekeken, worden functietesten uitgevoerd en advies gegeven op basis van wat we hebben geconstateerd.

Soms geven we je dan ook adviesoefeningen mee. Deze oefeningen worden uitgebreid met je doorgenomen in onze sport- en trainingsruimte. Onder onze begeleiding voer je ze uit, zodat je de juiste techniek beheerst om de oefeningen thuis of in de sportschool te doen.

Hoe zit de behandeling in elkaar?

Tijdens de behandeling wordt gezocht naar pijnpunten (triggerpoints) die dan door middel van drukpuntgrepen worden behandeld. Het is een intensieve massage en gericht op specifieke klachten. Denk hierbij aan klachten in de rug, nek, schouder, onderrug of benen. Maar pijnpunten kunnen zich natuurlijk ook op andere plekken voordoen.

We gaan eerst goed met je in gesprek. Vervolgens doen we op basis van jouw behoeften onderzoek naar welke massagevorm het beste bij jou past.

De massage voelt stevig aan, maar zorgt ook voor een ontspannend effect. Er wordt gebruik gemaakt van diverse massagevormen. Wanneer je de massage als te pijnlijk ervaart, wordt deze aangepast naar voorkeur. Jij bepaalt de stevigheid en het tempo.

Alle gegevens en afspraken vormen de basis voor de behandelovereenkomst. Nogmaals: jouw ervaring staat centraal. Daar ligt de focus. Daarom zal de behandeling uiteraard regelmatig worden geëvalueerd.

Wat krijg je naast de behandeling mee?

Je krijgt gericht en advies. Dat kun je meenemen en toepassen in je dagelijks leven.

Zoals hierboven al vermeld krijg je oefeningen mee die je houding- en bewegingspatronen verbeteren. Maar ook oefeningen die meer gericht zijn op ontspanning, rek- en strekoefeningen of oefeningen die voor versterking zorgen.

Zo draag je zelf ook een steentje bij aan het verhelpen van je klachten.

Reviews

5.0/5.0